Wet gegevensverwerking door samenwerkingsverbanden; Onze gegevens worden straks overal gedeeld en ook met private partijen.

Heerlijk om weer eens over heel andere onderwerpen te gaan schrijven

Terwijl iedereen zich bezig houdt met vaccinatie en corona-pas voert de Overheid op de achtergrond vergaande surveillance in werking. Kort door de bocht mogen allerlei partijen straks gegevens met elkaar verknopen. En daar zijn ook private partijen bij.

De AP (Autoriteit Persoonsgegevens) heeft hier negatief over geadviseerd omdat er vage omschrijvingen worden gehanteerd wanneer wat mogelijk zou moeten zijn c.q. “ als er zwaarwegende algemene belangen” gelden. Wat mag dat dan wel weer zijn en wie bepaalt dat ? (link)

De AP stelt dat je BSN, woonsituatie, verblijfstatus, financiële gegevens, politie gegevens en zelfs data over seksueel gedrag en seksuele geaardheid parameters zijn.

We weten zo langzamerhand waar onze Overheid toe in staat is. Bij de toeslagenaffaire waren nationaliteit en hoogte van het inkomen (beneden een bepaalde grens) ingevoerd als signalen dat er gefraudeerd zou kunnen worden. En het systeem bestempelde daarmee een grote groep mensen tot fraudeurs.

Als wij dit een prima idee vinden is het vreemd dat zo’n systeem zo geruisloos de revue passeert. Het wordt allemaal gebracht in het kader van criminaliteit en financiële fraude. U begrijpt dat dit heel anders zal verlopen en in de toekomst een hoop mensen met een vinkje door het leven gaan in een systeem waar u en ik geen inzicht in hebben, laat staan dat we er invloed op kunnen uitoefenen c.q. bezwaar kunnen maken.

We worden een toekomst in ‘gerommeld’ waarbij onze vrijheid en privacy sterk gereduceerd gaan worden.

Lees hier meer (link)Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s